Een zelfgemaakte appelpannenkoek met Evelina-appels, dat is puur genieten! De perfecte balans tussen zoet en fris maakt deze pannenkoek onweerstaanbaar lekker. Ontdek het heerlijke recept en verras je smaakpapillen!
4 Evelina-appels
2 eieren
Roomboter
1 el vanille extract
360 ml melk
250 gr bloem
4 el bakpoeder
1 tl zout
t el kaneel
Meng in een grote kom, de eieren met de melk, de roomboter – gesmolten of op kamertemperatuur - en de eetlepel vanille-extract.
Voeg daar vervolgens de bakpoeder en bloem aan toe.
Bedek de appel met kaneel en haal deze door het beslag.
Zet een pan op het vuur en verhit deze met olie. Bak vervolgens de appel met beslag in een hete pan.
Zet de deksel op de pan en draai de pannenkoek om zodra er bubbels ontstaan.
Nog even bakken en klaar!
© Naar een recept van Miljuschka Witzenhausen