Er gaat niets boven de smaak van zelfgemaakte appelsap! Wil jij ook fris en fruitig je dag starten? Met alleen een pan, vergiet en een schone theedoek - oh, en vergeet de Evelina-appels niet - maak je eenvoudig de lekkerste appelsap.
10 Evelina- appels
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in vieren. De appelschil mag je laten zitten.
Zet een pan met een laagje water en de stukjes appel op het vuur met de deksel er op.
Laat de appelstukjes 45 minunten koken totdat ze uit elkaar vallen als zachte moes.
Haal de pan van het vuur en mix of stamp het geheel helemaal glad.
Leg een theedoek in een vergiet en plaats er een schone pan onder.
Zeef de appels door de theedoek in het vergiet.
In de opvangpan heb je nu appelsap, wat overblijft in de theedoek is restafval.
Gekoeld is de appelsap het lekkerst, zet daarom de appelsap nog een uurtje in de koelkast voordat je deze serveert.
Laat het je smaken!