appelyoghurtcake.jpg

Appelyoghurtcake

appleheart.png

 
Verwen jezelf met een heerlijke Evelina appelyoghurtcake! De frisse smaak van handgeplukte, Hollandse Evelina-appels gecombineerd met romige yoghurt maakt elke hap een ware traktatie. Ontdek hoe je deze smaakvolle cake eenvoudig zelf kunt maken.

De ingrediënten:

300 gram Evelina-appel in stukjes
1 el poedersuiker
225 gr roomboter op kamertemperatuur
125 gr lichte basterdsuiker
3 eieren
2 tl vanille-extract
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr volle yoghurt
1 tl kaneel
Zeezout
2 tl kaneel
4 el kristalsuiker 

De bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden

Vet een cakeblik van 25 centimeter in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in. 

Klop de boter luchtig met de suiker tot deze helemaal wit is. Klop dan één voor één de eieren en het vanille-extract er door. 

Meng de appelblokjes met 1 eetlepel poedersuiker en schud dit even om.

Spatel zelfrijzend bakmeel, kaneel, yoghurt en een snufje zeezout er door. 

Bak de cake in ongeveer 50-55 minuten in de oven tot deze goudbruin en gaar is. 

Laat de cake even afkoelen, haal ‘m uit de vorm en dan de finishing touch: meng de suiker met kaneel, doe dit in een platte schaal en druk de cake zachtjes in de kaneelsuiker. 

Zo, dan is het nu tijd om jezelf te trakteren op een heerlijke plak Evelina appelcake!

 

© Naar een recept van Miljuschka Witzenhausen

19 evelina Ernte Fotos M. Gimpel_3781.jpg Recept_appelcake_Tekengebied 1-01.jpg Recept_appelcake_Tekengebied 1-02.jpg